Home

UW BRILLENGLAZEN

Ik help u bij het kiezen van het best bij uw profiel passend brillenglas


Myopen, hypermetropen en astigmaten kiezen voor unifocale brillenglazen.

Unifocale brillenglazen zijn bestemd om de myopie, hypermetropie, alsook het astigmatisme te corrigeren en hebben als bijkomend voordeel eenvoudige meetkundige patronen voor te stellen.

·         Sferische unifocalen, het referentiezicht.
Het sferische glas is de meest klassieke versie van het unifocaal glas, ook enkelvoudig glas genoemd. Het betreft een glas met een zeer eenvoudig design.

·         Asferische unifocalen, een superieure gezichtsscherpte.
Het asferisch unifocaal glas is een verbeterd unifocaal glas, waarvan het oppervlak opnieuw geprofileerd is om zodanig een vlakker glas te bekomen.

·         Multi-asferische unifocalen, high definition zicht.
Multi-asferisch, het neusje van de zalm van de unifocale brillenglazen. Dit glas is op de 2 zijden geoptimaliseerd. Dit hoogwaardig unifocaal glas richt zich tot alle veeleisende brildragers, ongeacht hun correctie. Meer specifiek richt het zich tot dragers met een belangrijke correctie of correcties met een astigmatisme.

Presbyopen kiezen voor progressieve brillenglazen.

Presbyopie treedt op rond de leeftijd van 45 jaar. Presbyopen komen in aanmerking voor progressieve brillenglazen. Dit is zeker het geval bij personen die reeds een visuele afwijking hadden vooraleer pres-byoop te worden, alsook bij diegenen die geen afwijking hadden. Progressieve brillenglazen zijn glazen met een complexe geo-metrie die zowel het zien van ver en nabij mogelijk maken, alsook op tussenafstand, en dit met dezelfde bril. Het progressief brillenglas bestaat in vele versies van het standaard glas, dat voor iedereen geschikt is. Het is ook beschikbaar in maatwerk dat in functie van elke individuele drager wordt gemaakt.

·         De standaard progressieven, eenvoud.
Standaard progressieven zijn zo ontworpen om voor de meerderheid van de presbyopen geschikt te zijn. De laatste generaties van deze progressieven hebben t.o.v. de vorige generaties aanzienlijke verbeteringen ondergaan. Zij hebben brede visuele zones voor een comfortabel dagelijks gebruik. De gewenning aan deze glazen is eenvoudig en snel. Ze zijn verkrijgbaar in een brede waaier van prijsklassen.

·         Progressieven op maat, voor een optimaal zicht.
Dankzij nieuwe technologieën worden progressieve brillenglazen op maat gemaakt. Zij kunnen daardoor geoptimaliseerd worden, en het zicht van de presbyoop verbeteren. Bij de keuze van het glas zal de opticien ook rekening houden met parameters zoals, grootte van het montuur, levenswijze, visuele gewoonte of de dagelijks meest gebruikte visuele zone. Een opticien zal niet hetzelfde glas voorstellen aan iemand die veel golft, tennis speelt of vaak auto rijdt dan aan iemand die intensief leest of langdurig voor de PC zit.

·         Korte progressieven, speciaal voor kleine monturen.
Voor presbyopen is de montuurkeuze niet langer beperkt tot grote monturen. Dankzij de zogenaamde “korte” progressieven kunnen presbyopen nu ook kleine monturen dragen. Deze korte progressieven zijn ontworpen om ondanks de beperkte hoogte toch voldoende comfort aan het zicht te verschaffen.

      

Tussenafstand brillenglazen: comfortabel zicht voor nabij en iets verder.

Gezien niet alle presbyopen een correctie nodig hebben voor ver, stellen de fabrikanten zogenaamde tussenafstand glazen voor. Deze verschaffen een goed intermediair zicht. Dit wil zeggen van nabij tot tussenafstand, tot enkele meters. Deze zijn perfect om met de PC te werken, vergaderingen bij te wonen of om een instrument te bespelen. Deze vervangen steeds op interessante wijze leesglazen, omdat zij bijvoorbeeld toelaten een persoon die in de kamer binnenkomt duidelijk te zien. Tussenafstand glazen kunnen ook dienen als 2e uitrusting voor iemand die al progressieve brillenglazen heeft.

 

UW BRILLENGLAZEN